Haz 2024
2024 YILI YAZ DÖNEMİ YURDA KAYIT BİLGİLERİ

2024 YILI YAZ DÖNEMİ

ÖĞRENCİ YURDU KAYIT BİLGİLERİ

• 24 Haziran 2024 tarihi itibariyle 2023 - 2024 Eğitim – Öğretim yılı yaz dönemi yurt başvurularının https://portal.itu.edu.tr/apps/yurt/basvuru/yurt_basvuru.aspx adresinden yapılması gerekmektedir.
  • Yaz okuluna kayıtlı öğrenciler ile zorunlu stajı bulunan öğrencilerin yaz döneminde yurtlardan faydalanabilmesi için Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci yurtlarımızda kayıtlı olması gerekmektedir. Online Yurt Başvurusu esnasında yaz okulundan ders aldığınızı gösterir belgenin (Kepler / Transkript) ya da Zorunlu Staj Ek-1 Belgesinin yüklenmesi zorunludur.
  • Yaz Dönemi kapsamında Öğrenci Yurtlarımız;  07 Temmuz 2024 (saat 14:00 sonrası yurtlara giriş yapılabilir.) ile 31 Ağustos 2024 (saat 12:00ʼ e kadar yurtlardan çıkış yapılması gerekmektedir.) tarihleri arasında hizmet verecektir.
  • İTÜ Yurtlarında kalmak isteyen öğrencilerimizden, konakladıkları yurdun 2023-2024 döneminde geçerli olan aidat ücretleri üzerinden hesaplanan, konaklanan günlerin ücreti alınacaktır. (7 günden kısa süreli konaklamalarda haftalık ücret talep edilir.)
  • Yaz okulu döneminde yurt bursları (%100, %50 ve Bağışçı bursları) geçerli değildir.

Yaz döneminde hizmet verecek olan yurtlarımız aşağıda listelenmiştir.

1. Arıoğlu Erkek Öğrenci Yurdu
  2. Ayşe Birkan Kız Yurdu
  3. Ferhunde Birkan Kız Öğrenci Yurdu
  4. Gök Erkek Öğrenci Yurdu